vineri, 27 mai 2011

Prajitura cu mere delicioasa si usoara


Timp de preparare:  15 min

Timp de coacere: 20 min.
Complexitate: redusa

Ingrediente:


Pentru aluat:
  • 300 ml lapte batut
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 4 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
Pentru umplutura de mere:
  • 100 g pesmet
  • 1 kg mere
  • 8 liguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 100 g margarina
Pentru decor:
  • 1 plic jeleu de visine sau de lamaie
Mod de preparare:

  1. Puneti 400 g faina intr-un castron, faceti o gropita si adaugati sarea. Laptele batut puneti-l intr-o cana de supa si adaugati bicarbonatul amestecand bine. Cand incepe sa "creasca" puneti-l peste faina. Adaugati zaharul si uleiul si amestecati adaugand faina pana obtineti un aluat potrivit de tare.
  2. Incingeti cuptorul. Din aluat intindeti o foaie si puneti-o in tava ce a fost in prealabil unsa cu ulei si presarata cu faina. Presarati peste aluat pesmetul in strat uniform (are rolul de a absorbi excesul de lichid).
  3. Spalati merele si scoateti cotorul cu un cutit special. Taiati merele in doua, iar fiecare jumatate taiati-o in feliute subtiri. Asezati merele taiate in tava, iar peste ele presarati zaharul, zaharul vanilinat si intindeti margarina moale cu un cutit lat.
  4. Dati tava la cuptor pentru 20 minute, avand grija sa o intoarceti dupa 15 minute pentru ca prajitura sa se coaca uniform. Prajitura este coapta atunci cand aluatul ramas pe margine prinde o culoare maronie.
  5. Scoateti tava din cuptor si lasati-o sa se racoreasca 10 minute. Intre timp pregatiti jeleul si adaugati-l uniform peste mere. Se serveste rece.
  6. Jeleul se prepara cu 500 ml apa, din care retineti cam un pahar pentru a dilua praful de jeleu, restul de apa puneti-o la fiert. Diluati praful si adaugati-l atunci cand apa fiebe, amestecand continuu. Fierbeti 2 - 3 minute pana cand se ingroasa.
Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu