luni, 23 mai 2011

Fursecuri cu stafide sau nuci

Timp de preparare: 10 min
Timp de coacere: 10 min
Complexitate: redusa
Portii: 3 - 4 (22 - 25 buc.)

Ingrediente:
1 ou
1 ceasca ulei ( mica, pentru cafea espresso)
1 ceasca zahar
1 lingurita esenta vanilie
50 g stafide
1 praf de sare
faina cat cuprinde

Mod de preparare:

  1. Amestacati oul cu putina sare, apoi adaugati zaharul si esenta de vanilie si amestecati cu un tel 1 - 2 min. Turnati uleiul si amestecati pana devine alifios. Adaugati faina si amestecati pana obtineti un aluat potrivit de moale. (Ca sa va dati seama cand este gata luati aluat cu o lingurita si puneti in tava de copt, acesta trebuie sa stea ca o gogoasa la inceput, iar dupa aceea sa se intinda foarte incet.)
  2. Puneti aluatul cu lingurita in tava neunsa sau puneti hartie de copt, avand grija sa lasti loc suficient intre gramajoare ( eu pun maximum 5 pe un rand, pe 5 randuri, adica aproximativ 25 buc.) Adaugati stafidele care au fost tinute putin in apa calduta in prealabil.
  3. Introduceti tava la cuptor-ul incins cu 5 min. inainte la foc putin iute si lasati sa se coaca pentru aproximativ 10 min. Fursecurile sunt gata cand incep sa se rumeneasca usor pe margini.
  4. Scoateti fusecurile din tava imediat, folosind un cutit si puneti-le sa se racoreasca pe un platou, fara sa le puneti unul peste altul. Dupa racire se pot pastra pentru cateva zile intr-o cutie de plastic cu capac, la temperatura camerei.
"Trucuri" - puteti folosi caise uscate in loc de stafide.
Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu