marți, 17 mai 2011

Paste Carbonara cu smantana

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:
1 pachet spaghetti (500 grame)
400 grame bacon
400 grame smântână (minim 18% grăsime)
4 gălbenuşuri
1 pahar de vin alb, sec
1 lingură ulei de măsline
1 linguriţă nucsoara rasă
4 linguri parmezan ras
sare
piper proaspăt măcinat

Preparare:
1.    Tăiaţi baconul cubuleţe.
2.    Amestecaţi gălbenuşurile cu smântâna, paharul de vin, nucşoara, parmezanul, puţină sare şi piper.
3.    Fierbeţi pastele, al dente, conform instrucţiunilor de pe pachet.
4.    Încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă.
 5.    Adăugaţi baconul şi rumeniţi-l uşor.
6.    Adăugaţi amestecul de smântână şi amestecaţi uşor până se leagă.
7.    Amestecaţi sosul cu pastele fierbinţi (fierte şi scurse de apă).
Spaghetti cabonara cu smânână se servesc imediat, presărate din abundenţă cu piper negru proaspăt măcinat.
Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu