marți, 17 mai 2011

Aluat fraged pt. placinta

Timp de preparare: 5 minute


Ingrediente:

250 ml lapte batut (o cana mare de supa)
1 lingurita bicarbonat
4 linguri zahar
10 linguri ulei
un praf de sare
faina cat cuprinde

Mod de preparare:

1. Cerneti 1/2 kg de faina intr-un castron si faceti o gaura in mijloc in care puneti sarea.
2. Amestecati bine laptele batut cu bicarbonatul, iar cand acesta incepe sa creasca turnati-l in castronul cu faina.
3. Peste lapte adaugati zaharul si uleiul si amestecati, mai adaugati faina daca este necesar, pana obtineti un aluat potrivit de tare.
4. Dati la rece 1 ora, insa se poate folosi si imediat.
5. Cu acest aluat puteti prepara placinta cu branza dulce sau cu mere. Este foarte moale si se coace foarte repede, in maximum 20 de minute.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu