duminică, 8 mai 2011

Minciunele


Timp de preparare:
pregatire aluat - 5 minute,
prajire - 15 minute.

Ingrediente:

3-4 oua,
2-3 linguri de smantana groasa,
un praf de sare,
coaja de lamaie rasa,

o lingurita rasa de bicarbonat,
100 g zahar pudra,
l lingura de rom,
faina cat cuprinde coca



Mod de preparare:
1. Puneti toate componentele, cu exceptia fainii, intr-un castron si amestecati bine. (Din zaharul pudra jumatate se opreste pentru pudrat la urma.) 
2. Adaugati treptat faina si se amestecati pana se face un aluat potrivit de moale si omogen. 
3. Puneti aluatul pe planseta presarata cu faina si intindeti cu merdeneaua (sucitorul) o foaie groasa de 1/2 cm. Taiati fasii lungi de 10-l2 cm si late de 2-3 cm, se faceti la mijlocul fiecareia o crestatura in lung, cu cutitul, in care se introduceti unul din capetele fasiei, pe care il scoateti pe partea cealalta, capatand astfel un aspect de fundulita. 
4. Prajiti pe rand, intr-o tigaie adanca sau intr-o cratita cu ulei mai mult si bine incins. Cand capata o culoare aurie sunt gata si se scot cu o spumiera de sarma sau cu o lingura cu gauri. Se pun pe o hartie alba sau pe sugativa si dupa ce s-au racit se pudreaza cu zahar vanilat.
Pofta buna!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu