marți, 17 mai 2011

Placinta cu branza de vaci

Timp de preparare total: 30 minute, din care coacerea: 20 minute

Ingrediente:
aluat fraged
700 g branza de vaci
4 - 5 oua
200 g zahar (sau dupa gust)
200 g smantana
150 g stafide
esenta de rom
fulgi de cocos - optional
3 linguri gris

Mod de preparare:
1. Branza de vaci se freaca cu ouale si zaharul. se adauga smantana, esenta de rom, fulgii de cocos si stafidele.
2. Aluatul fraged il impartim in 2 parti.
3. Ungem o tava cu ulei sau margarina si o tapetam cu faina (eu folosesc tava  mare a aragazului).
4. Intindem o foaie si o punem pe fundul tavii. Presaram peste aluat cele 3 linguri de gris in strat fin si uniform (are rolul de a absoarbe surplusul de lichid din compozitia de branza).
5. Turnam compozitia de branza si o nivelam usor.
6. Intindem si a 2 a foaie si o puem peste umplutura, avand grija ca aceasta sa fie un pic mai mare. Surplusul de aluat se lipeste peste foaia de jos.
7. Cuptorul il incingem din momentul in care ne-am apucat sa facem umplutura (cel putin 10 min.). Introducem tava in cuptor pe grilajul cel mai de sus si potrivim cuptorul la foc mediu. Placinta se coace in aproximativ 20 min. si este gata cand aluatul capata o culoare aurie frumoasa.
Pofta buna!

1 comentarii:

Unknown spunea...

Foarte bine arata, trebuie incercata.

Trimiteți un comentariu