Deosebit de savuroasa si foarte usor de preparat, aceasta placinta poate fi facuta atat cu cirese cat si cu visine.
Timp total: 1h
Preparare: 20 min
Coacere: 40 min
Dificultate: mediu
Ingrediente:
Preparare: 20 min
Coacere: 40 min
Dificultate: mediu
Ingrediente:
- 1 kg cirese/visine, proaspete sau congelate
- 250 g zahar
- 4 linguri amidon de porumb sau faina
- 1 ligurita esenta de migdale (optional)
- Aluat fraged sau orice aluat pentru placinta pentru o tava cu diametrul de 20 cm
- 5 - 6 linguri pesmet
- 1 ½ linguri unt
- 1 lingura zahar pentru adaugat peste aluat
Mod de preparare:
- Puneti ciresele fara sumburi intr-o cratita acoperita si puneti la foc mediu. Lasati sa fiarba pentru cateva minute pana scade cel putin jumatate din sucul lasat de fructe.
- Intr-un castron amestecati bine zaharul cu amidonul/faina. Dati la o parte cratita, adaugati amestecul peste cirese si amestecati bine. Adaugati esenta de migdale (optional). Puneti cratita din nou la foc mic pana cand sosul se ingroasa, amestecand din cand in cand. Lasati la racit.
- Intre timp preparati aluatul de placinta preferat (va recomand aluatul fraged). Impartiti aluatul in 2 bucati. Intindeti prima foaie de dimensiunea tavii (20 – 25 cm diametru). Ungeti tava cu unt sau ulei si pudrati cu faina. Adaugati aluatul peste care presarati un strat subtire de pesmet si puneti ciresele pregatite. Lasati pe margine un exces de 2 – 3 cm de aluat, iar restul decupati si dati deoparte. Intoarceti aluatul in surplus de pe margine peste compozitia de cirese si umeziti usor ( pentru a se lipi mai usor aluatul de deasupra). Stropiti amestecul de cirese cu unt. Intindeti cea de-a doua foaie si puneti-o deasupra. Taiati excesul de aluat. Din aluatul ramas decupati diferite forme cu care ornati placinta. Taiati putin aluatul in mijloc pentru a lasa aburul sa iasa. Presarati 1 lingura de zahar peste aluat.
- Dati la cuptor la foc mediu spre mic pentru 30 minute sau pana aluatul se aureste frumos.
- Scoateti din cuptor si lasati la racit.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu