joi, 2 iunie 2011

Clatite cu branza de vaci si stafide

Timp de preparare: 30 min
Complexitate: redusa
Portii: 4

Ingrediente:
  • 2 oua
  • 300 ml apa
  • faina
  • 1 varf de cutit sare
  • 3 linguri dulceata
  • 400 g branza de vaci
  • 4 linguri zahar
  • 1 ligura esenta de rom
  • 4 -5 linguri fulgi de cocos
  • 50 g stafide
Mod de preparare:
  1. Intr-un vas inalt puneti ouale cu sarea si amestecati putin. Adaugati 200 ml apa so cana faina. amestecati bine cu mixerul. Diluati cu apa ramasa si mai adaugati faina daca este necesar. Aluatul obtinut trebuie sa aiba consistenta unei smantani care curge.
  2. Incingeti o tigaie si adaugati o lingurita ulei. Punati compozitia de clatite in tigaie cu un polonic mediu si micati tigaia pana este acoperita cu compozitie.  Lasati la prajit 2-3 min. Cu ajutorul unui cutit prindeti marginea clatitei si intoarceti. Lasati 2-3 min si dupa aceea rasturnati pe o farfurie. Procedati la fel si cu celelalte.
  3. Intre timp frecati bine branza de vaci cu zaharul, adaugati esenta de rom, fulgii de cocos si stafidele inmuiate in apa calduta in prealabil. Cu aceasta compozitie ungeti suprafata clatitei si rulati. Asezati 2 rulouri pe o farfurie si decorati cu 2 lingurite dulceata.
Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu