marți, 7 iunie 2011

Pandispan cu capsuni

Smiley
Ingrediente:
  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1 praf sare
  • 1 lingura esenta vanilie
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 kg capsuni
Mod de preparare:
  1. Spalati capsunile, adaugati peste ele 2 - 3 linguri de zahar si puneti-le la frigider.
  2. Separati ouale. Albusurile bateti-le bine cu mixerul cu putina sare pana se obtine o spuma consistenta. Adaugati zaharul si batei pana se topeste complet (3 - 4 min.) Galbenusurile frecati-le cu putina sare si adaugati peste spuma. Cu o lingura de lemn amestecati lejer. Adaugati vanilia si uleiul si amestecati pana la incorporare. Adaugati faina si amestecati usor.
  3. Incingeti cuptorul. Ungeti o tava cu ulei sau margarina, tapetati cu faina si adaugati compozitia de pandispan. Capsunile se scurg de zeama si se tavalesc prin faina, apoi se pun peste pandispan.
  4. Se da tava la cuptor la foc mediu pentru 15 min. apoi se intoarce tava si se mai lasa 15 min. Pandispanul este gata atunci cand crusta de pe deasupra nu este lipicioasa si are o culoare usor aurie.
Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu