Timp de preparare: 15 min
Timp de coacere: 20 min.
Complexitate: redusa
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 300 ml lapte batut
- 1 lingurita bicarbonat
- 4 linguri zahar
- 10 linguri ulei
- un praf de sare
- faina cat cuprinde
- 100 g pesmet
- 1 kg mere
- 8 liguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 100 g margarina
Pentru decor:
- 1 plic jeleu de visine sau de lamaie
Mod de preparare:
- Puneti 400 g faina intr-un castron, faceti o gropita si adaugati sarea. Laptele batut puneti-l intr-o cana de supa si adaugati bicarbonatul amestecand bine. Cand incepe sa "creasca" puneti-l peste faina. Adaugati zaharul si uleiul si amestecati adaugand faina pana obtineti un aluat potrivit de tare.
- Incingeti cuptorul. Din aluat intindeti o foaie si puneti-o in tava ce a fost in prealabil unsa cu ulei si presarata cu faina. Presarati peste aluat pesmetul in strat uniform (are rolul de a absorbi excesul de lichid).
- Spalati merele si scoateti cotorul cu un cutit special. Taiati merele in doua, iar fiecare jumatate taiati-o in feliute subtiri. Asezati merele taiate in tava, iar peste ele presarati zaharul, zaharul vanilinat si intindeti margarina moale cu un cutit lat.
- Dati tava la cuptor pentru 20 minute, avand grija sa o intoarceti dupa 15 minute pentru ca prajitura sa se coaca uniform. Prajitura este coapta atunci cand aluatul ramas pe margine prinde o culoare maronie.
- Scoateti tava din cuptor si lasati-o sa se racoreasca 10 minute. Intre timp pregatiti jeleul si adaugati-l uniform peste mere. Se serveste rece.
- Jeleul se prepara cu 500 ml apa, din care retineti cam un pahar pentru a dilua praful de jeleu, restul de apa puneti-o la fiert. Diluati praful si adaugati-l atunci cand apa fiebe, amestecand continuu. Fierbeti 2 - 3 minute pana cand se ingroasa.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu