Complexitate: medie
Portii: 5 (aprox. 20 buc)
Ingrediente:
pentru aluat:
- 100 ml ulei
- 200 ml apa
- un praf sare
- 200 g faina
- 4 oua
vezi reteta crema de vanilie pentru ecler
sau 1 plic budinca din comert
500 ml lapte
Mod de preparare:
- Intr-un vas inalt turnati apa, uleiul si sarea si puneti la foc. Cand fierbe adaugati faina cantarita in prealabil si amestecati energic cu un tel sau o lingura de lemn. Lasati sa se racoreasca pentru 5 min. si apoi adaugati un ou si amestecati pana se incorporeaza apoi procedati la fel pana incorporati toate ouale.
- Incingeti cuptorul. Ungeti tava aragazului cu putin ulei. Aluatul poate se pune in tava cu ajutorul unui cornet. Este foarte usor de pus si cu ajutorul unei linguri pentru inghetata (vezi poza), formand gramajoare intre care se lasa un spatiu de 3 cm, iar apoi se da tava la cuptor la foc iute aproximativ 20 min.Se lasa sa se raceasca.
- Intre timp puneti laptele la fiert iar cand da in clocot adaugati praful de budinca diluat, amestecati si lasati sa fiarba cateva minute pana se ingroasa. Lasati sa se raceasca bine.
- Taiati eclerele pe jumatate avand grija ca bucatile rezultate sa mai ramana prinse intr-o margine. Umpleti eclerele cu crema. Amestecati glazura cu 3 - 4 lingurite de apa si cu ajutorul unei lingurite intindeti pe fiecare ecler. Dati la rece pentru cateva ore.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu