Timp de coacere: 10 min
Complexitate: redusa
Portii: 3 - 4 (22 - 25 buc.)
Ingrediente:
1 ou
1 ceasca ulei ( mica, pentru cafea espresso)
1 ceasca zahar
1 lingurita esenta vanilie
50 g stafide
1 praf de sare
faina cat cuprinde
Mod de preparare:
- Amestacati oul cu putina sare, apoi adaugati zaharul si esenta de vanilie si amestecati cu un tel 1 - 2 min. Turnati uleiul si amestecati pana devine alifios. Adaugati faina si amestecati pana obtineti un aluat potrivit de moale. (Ca sa va dati seama cand este gata luati aluat cu o lingurita si puneti in tava de copt, acesta trebuie sa stea ca o gogoasa la inceput, iar dupa aceea sa se intinda foarte incet.)
- Puneti aluatul cu lingurita in tava neunsa sau puneti hartie de copt, avand grija sa lasti loc suficient intre gramajoare ( eu pun maximum 5 pe un rand, pe 5 randuri, adica aproximativ 25 buc.) Adaugati stafidele care au fost tinute putin in apa calduta in prealabil.
- Introduceti tava la cuptor-ul incins cu 5 min. inainte la foc putin iute si lasati sa se coaca pentru aproximativ 10 min. Fursecurile sunt gata cand incep sa se rumeneasca usor pe margini.
- Scoateti fusecurile din tava imediat, folosind un cutit si puneti-le sa se racoreasca pe un platou, fara sa le puneti unul peste altul. Dupa racire se pot pastra pentru cateva zile intr-o cutie de plastic cu capac, la temperatura camerei.
"Trucuri" - puteti folosi caise uscate in loc de stafide.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu