Complexitate: medie
Ingrediente:
- 3 oua,
- 80 g faina
- 0,5 l lapte
- 25 g unt
- 150 g zahar tos
- 1/2 baton vanilie sau 1 plic zahar vanilat
- 1/2 lingurita sare
Mod de preparare:
- Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile si dupa ce s-au spumat adaugati treptat 50 g zahar si bateti pana cand spuma se intareste ca pentru bezele.
- Puneti la fiert laptele cu vanilia. Intr-o oala sau castron smaltuit freacati galbenusurile cu restul de zahar, adaugati faina si subtiati cu putin lapte rece. Puneti laptele cu vanilia in clocot peste galbenusuri si amestecati repede cu un tel. Puneti vasul intr-un alt vas cu apa clocotita si amestecati pana compozitia da in fiert, dupa care se mai fierbe cateva minute.
- Se da crema de pe foc, se adauga untul taiat in bucatele mici si albusurile batute amestecand lejer cu o lopatica de lemn. Se lasa sa se racoreasca cateva minute si apoi se umplu eclerele.
- aceasta crema se poate folosi si pentru a prepara cremsnit, caz in care este necesara o cantitate dubla.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu