joi, 2 iunie 2011

Saleuri

Timp de preparare: 1,5 ore
Complexitate: redusa

Ingrediente:
  • 150 g unt sau margarina
  • 200 g faina
  • 60 g cascaval sau parmezan
  • 1 ou
  • 1 ligurita otet
  • sare
  • apa
Mod de preparare:
  1. Se prepara un aluat din 150 g faina, sare si apa cat primeste aluatul. Se framanta bine si se da la rece pentru 1 ora.
  2. Se ia untul de laa rece si se freaca cu restul de faina pana capata consistenta aluatului.
  3. Se intinde o foaie de 1 cm grosime si de forma dreptunghiulara, se intinde untul frecat, se impacheteaza in forma de plic. Se intinde aluatul, se impatureste si se da la rece pentru 15 - 20 min. Se repeta operatia de 3 - 4 ori.
  4. Se intinde o foaie de 0,5 cm grosime, se unge cu ou batut si se presara cu parmezan sau cascaval ras, apoi se tie in bucati lungi de 8 cm si late de 2 cm. Se aseaza fasiile pe o tava rece umezita cu apa, distantate intre ele.
  5. Se coc in cuptorul bine incins, pana cresc si se rumenesc.
  6. Se servesc la vin sau ceai.
Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu