marți, 21 iunie 2011

Pandispan cu ananas si cirese


Ingrediente:
Pentru topping:
  • 80 g unt
  • 165 g zahar brun
  • 1 conserva ananas felii
  • 1 ceasca cirese uscate sau cirese din dulceata
Pentru pandispan:
  • 4 oua
  • 1 lingura unt topit
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 200 g zahar
  • 125 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
Frisca (optional)
Mod de preparare:
  1. Pentru topping: puneti feliile de ananas intr-o  tava de copt cu diametrul de 20 – 25 cm. I mijlocul fiecarei felii puneti cate o cireasa, iar restul asezati-le in locurile goale intre bucatile de ananas . Adaugati deasupra untul taiat in felii subtiri, presarati uniform zaharul si dati la cuptor la foc mediu pentru cateva minute, pana se topeste zaharul. Scoateti tava din cuptor si lasati la racit.
  2. Pentru aluat: Separati ouale. Frecati bine galbenusurile,apoi  amestecati cu o lingura de unt topit ai esenta de vanilie. Separat bateti albusurile pana se intaresc, adaugati treptat zaharul si bati cu mixerul pana cand zaharul se topeste complet. Adaugati albusurile peste galbenusurile frecate si amestecati usor. Adaugati faina amestecata cu praful de copt amestecand lejer pana la incorporare  completa.
  3. Puneti pandispanul peste ananas si dati la cuptor la foc mediu pentru 30 – 35 de minute, pana se rumeneste frumos.
  4. Scoateti tava din cuptor si rasturnati pe un platou. Lasati la racit pentru 5 min., dupa care intoarceti, desprindeti prajitura de pe tava si rasturnati din nou. Lasati sa se raceasca complet.
  5. Se poate servi  ornata cu frisca si cirese din dulceata sau compot.
Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu