luni, 6 iunie 2011

Dulceata de capsuni - reteta rapida

Smiley
Ingrediente:
  • 1 kg capsuni
  • 1 kg zahar
  • 1 plic gelfix clasic
Mod de preparare:
  1. Se spala capsunile, se scurg bine si se maruntesc (eu le tai in doua). Amestecati plicul de Gelfix cu 2 liguri de zahar si adaugati-l peste fructe.  Amestecul astfel obtinut se pune la fiert la foc mare.
  2. Dupa ce clocoteste se ia oala de pe foc, se adauga zaharul, se maesteca bine si se pune din nou oala la fiert. Se fierbe exact 1 minut, amestecand continuu, apoi se ia de pe foc.
  3. Se  umplu borcanele spalate si uscate si apoi se sigileaza.
  4. Borcanele sigilate se intorc si se lasa 5 minute sa se sprijine pe capac.
Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu